KWH-PRIJS

WAT IS EEN KWH?

KWh is de afkorting van Kilowattuur (in het Engels: kilowatt per hour). KWh is een veelgebruikte eenheid die gebruikt wordt om de hoeveelheid energie die gedurende één uur geleverd wordt aan te duiden. KWh wordt gebruikt om elektriciteit in uit te drukken. Als je een apparaat met een vermogen van 1kW één uur aan zet heeft dat apparaat een energie van 1kWh verbruikt.

HOEVEEL KOST EEN KILOWATTUUR?

Bij Budget Energie streven we altijd naar zo laag mogelijke prijzen per kWh ten opzichte van andere energieleveranciers in Nederland. Met het openbreken van de Nederlandse energiemarkt nam de concurrentie toe en daardoor daalde de gemiddelde kWh-prijs. Daar heeft iedere consument natuurlijk jarenlang van geprofiteerd. Inmiddels behoort Budget Energie tot de top 4 energieleveranciers van Nederland.

WAT KOST 1 KWH?

De totaalkosten van 1 kWh zijn van 2 factoren afhankelijk: je energieleverancier en je verbruik. De gemiddelde prijs per kWh is nu erg lastig te benoemen, doordat de prijzen zo enorm aan het schommelen zijn. De prijs van een kWh stroom bestaat uit 3 componenten en is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

  • Levering van stroom
  • Opslag Duurzame Energie
  • Energiebelasting

Wil je weten wat je op jouw adres en met jouw verbruik bij ons betaalt? Vul dan hier je adresgegevens in en bereken jouw persoonlijke kWh-prijs.

JAARKOSTEN BEREKENEN

Wanneer je jouw persoonlijke kWh-tarieven voor de verschillende looptijden hebt bekeken kun je je jaarkosten gaan berekenen. Met je postcode, huisnummer en je jaarverbruik aan kilowattuur (kWh) kun je precies berekenen wat je bij ons gaat betalen. Daarna kun je je keuze definitief maken en overstappen!

Bereken je jaarkosten

VASTE KWH-PRIJS

De meeste mensen kiezen voor vaste kWh prijzen bij een energieleverancier als dit mogelijk is. Benieuwd wat 1 kWh stroom bij Budget Energie kost? Vul dan je gegevens in en bekijk onze tarieven. Je ziet precies welke prijzen we rekenen per kwh. Daarnaast zie je in het aanbod per looptijd de verschillende kWh-tarieven. Vaak geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager de kWh prijs.

VARIABELE KWH-PRIJZEN

Met variabele kWh-prijzen kies je voor de flexibiliteit van een maandelijks opzegbaar contract met maandelijks veranderende tarieven. We bekijken maandelijks wat de inkooptarieven doen, en reageren daar op. Dit betekent dat je een prijs betaalt die meebeweegt met de markt. Heb je behoefte aan de flexibiliteit van een maandelijks opzegbaar contract? Dan is een variabel contract een goede keuze. Bekijk ons modelcontract voor variabele kWh prijzen van Budget Energie.

TWEE KWH-PRIJZEN BIJ TWEE TELWERKEN

Als je energiemeter twee telwerken heeft, word je automatisch beleverd tegen een dubbeltarief. Dat betekent dat je overdag een andere kWh prijs betaalt dan ’s nachts en in het weekend. Je kunt er bij Budget Energie in het geval van een meter met twee telwerken niet voor kiezen om afgerekend te worden tegen een enkeltarief (dus één kWh prijs). Afhankelijk van de regio waar je woont, eindigt je normaaltarief (en start je daltarief) om 21:00 of om 23:00 uur ‘s avonds. Het normaaltarief begint in alle regio’s om 07:00 uur ’s ochtends. In de meeste regio’s in Nederland gaat het daltarief om 23:00 uur in. In Noord-Brabant, Limburg en enkele regio’s daarbuiten gaat het daltarief om 21:00 uur in. Deze onderverdeling is door de netbeheerders bepaald.

ANDERE ONDERDELEN OP DE ENERGIEREKENING

Naast de kosten per kWh moet je voor je energierekening ook rekening houden met kosten voor gas (verwarming en warm water) en met netbeheerkosten. Dit zijn vaste maandelijkse kosten voor de netbeheerder die bestaan uit drie onderdelen: aansluiting, transport en meetdiensten. De netbeheerkosten zijn afhankelijk van het type aansluiting in je woning en worden door je netbeheerder bepaald. Er zijn verschillende netbeheerders in Nederland. Op je energiecontract zie je aan welke netbeheerder jij netbeheerkosten betaalt en wat deze kosten precies bedragen. Naast je verbruikskosten en netbeheerkosten zijn er nog andere kosten. Dat zijn de vaste leveringskosten. Dit kun je zien als abonnementskosten per product per maand. Elke leverancier bepaalt zelf wat je bij hen betaalt aan vaste leveringskosten. De andere posten op je energierekening zijn vermindering energiebelasting en de vaste leveringskosten per maand. Gelukkig ontvang je voor deze kosten geen aparte factuur, maar krijg je één nota. Wel zo handig.